Premium Health Concepts Kft. • office@premiumhealth.hu • +36 30 / 229 21 96

A test jelzései

A test jelzései és a gyógyszerek

Hogy reagálhat a testünk a májdiéta során?

• Enyhe fejfájás, bőrelváltozások, lepedékes nyelv vagy száj illetve megváltozott testszag.

Ezek a reakciók alapvetően jó jelek. Ily módon közli a testünk, hogy a méregtelenítést és a zsírbontást elkezdte.

• Székrekedés.

Ennek a fő oka, hogy nem iszunk eleget. Figyeljen a folyadékbevitelre, jegyezze fel, mennyit iszik naponta. Ne csak akkor igyon, amikor szomjúságot érez, mert az már a test figyelmeztető jelzése. Bélműködését lendületbe hozza, ha a napot egy pohár langyos vízzel kezdi. A mozgás is segíthet az emésztésben.

• Enyhe hasi görcsök, felfúvódás.

A Hepashake magas rostanyag tartalma és a zöldségek aktívabb bélműködést eredményezhetnek. Ha korábban rostanyagban szegényen táplálkozott, a bélnek még hozzá kell szoknia a magasabb rostanyag bevitelhez. Ha a panaszok nem javulnak egy nap után sem, laktóz-intoleranciára gyanakodhatunk. A Hepashake önmagában laktózban szegény. Próbálja ki laktózmentes tejjel (1,5% zsírtartalmú), vagy szójatejjel (cukrozatlan). De vigyázat: ne használja a szójatejet, ha nyírfa pollen allergiája van, mert kereszt allergia lehetséges.

• Érzékenyebbé válhat a hidegre.

A borzongás arra utal, hogy testünk energiát próbál megtakarítani. Melegebb ruhával vagy egy kicsivel több mozgással tehetünk ellene.

• Éjszakai vizelési inger.

Ez azt jelzi, hogy az inzulinszint nyilvánvalóan lecsökkent. Az inzulin megköti a testvizet és elősegíti a magas vérnyomást és szívelégtelenséget.

• Fáradtság és bágyadtság.

Eleinte fáradtnak és tompának érezheti magát. Ha szed vérnyomáscsökkentőt, ellenőriznie kell vérnyomását. Adott esetben egy héten belül csökkentenie kell a gyógyszeradagot. Mindenképpen konzultáljon orvosával!

• Hasmenés.

A fő oka az lehet, hogy nincs elég laktáz enzim a szervezetben. Ez alapvetően NEM azt jelenti, hogy az illető laktózérzékeny, hanem a bélben nem képződik elegendő laktáz enzim a hirtelen megemelkedett mennyiségű tej bevitelre.

Ennek orvoslására javaslataink:

1.) Használjanak laktózmentes tejet. Attól nem lesz laktózmentes a Hepashake turmix, de szignifikánsan csökken a laktóz dózisa.

2.) Alternatívaként lépcsősen is lehet elindítani a programot. Napi egyszeri Hepashaketől vált 2-re, később 3szori –ra. Így szoktatja a szervezetét a laktózhoz.

Figyelem: a teljesen laktózmentes étkezés visszafordíthatatlan laktóz-érzékenységhez vezethet. Senkinek nem javasoljuk, kipróbálásra sem.

Gyógyszerek, amiket rendszeresen szedünk

A gyógyszerek adagolását mindenféleképpen egyeztesse kezelőorvosával!

• Vércukor gyógyszerek

A tapasztalatok alapján már a májdiéta elejétől fogva némely vércukor gyógyszert, pl. a Metformint, csökkenteni kell. Mindenkinek egyedileg kell az orvosával ezt egyeztetnie.

• Vérnyomás gyógyszerek

Orvosával egyeztetnie kell ezeket a gyógyszereket. A diéta kezdetétől számítva kb. 5-7 nap, míg beáll a vérnyomás csökkenés.

• Vérhigító

Ha Marcumart vagy Warfarint szed a vér higítására, valószínűleg meg kell emelni a dózist. Az orvos előírja a megfelelő adagolást. Első kontroll 3 nap után, a második kontroll 7 nap májdiéta után.

• Inzulin

Ha inzulint injekcióz, ellenőrizni kell a vércukorszintet és az inzulin egységeket a diétához igazítani. A májböjt napok alatt az inzulinegységeket tovább lehet majd csökkenteni.

Fontos: A májdiéta kezdete előtt konzultáljon orvosával (diabetológusával)!